Ceviz hakkında diğer bilgiler

•  Ceviz Türkiye’nin batısına özgü bir yemiş olmasına karşın tarihte cevizin ticari olarak üretimi ilk olarak Yunanlılar tarafından gerçekleştirilmiştir.
•  Günümüzde tüm dünyadaki ceviz üretiminin %60’ı ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yapılmaktadır (300 bin tonun üzerinde).
•  Ceviz, Ortaçağ İngilteresi ve Antik Yunan’da akıl hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktaydı.
•  Roma döneminde doğurganlığı ve isteği arttırmak için yaygın olarak kullanılan yemişler arasında ilk sıralarda geliyordu.
•  Pers cevizi olarak da bilinen “İngiliz cevizi” 1700’lü yıllarda ABD’ye götürülmüştür.
•  Ceviz ağaçta yetişen en eski gıdalardan biridir ve insanlar tarafından tüketilmeye başlaması M.Ö 10.000 yılına kadar dayanmaktadır.
•  Dünya genelinde 30 farklı ceviz türü bulunmaktadır.
•  Riboflavin, niasin, tiamin, pantotenik asit, B6 vitamini ve folat içeren ceviz B kompleks vitaminleri bakımından oldukça zengindir.